Jag presenterar Liemannen

Min hjärna cirkulerar mest kring text och skrivande i dessa dagar. Jag drömmer text både på dagtid, kvällstid och nätter (på morgnarna är jag inte vaken). I dagarna välkomnar jag nästa skrivprojekt till nätbokhandeln: Liemannen – tre korta berättelser om döden.

Liemannen. Omslag: Kristina Bergkvist.

Liemannen. Omslag: Kristina Bergkvist.

Liemannen är ett projekt jag haft igång ganska länge. För ett par år sedan samlade jag ihop ett gäng (tio) korta noveller på temat döden. Novellerna har levt med mig sedan dess; ibland har jag filat lite. Ibland inte.

Det senaste halvåret har jag börjat kolla status mer aktivt. Lagt ut en del noveller på läsning, tagit in synpunkter. Justerat och redigerat.

Det jag bestämt mig för att göra är alltså att ge ut tre av mina kortnoveller under namnet Liemannen. Jag gör detta främst som en kul grej; för att pejla intresset kring e-noveller och utvärdera om det är något jag ska satsa mer på framöver. Jag gillar verkligen noveller själv, även om jag inte läser speciellt många. Det borde bli ändring på det området.

Temat för novellsamlingen är döden. Liemannen är ständigt närvarande men kan ta många former. Den kan komma i form av våld, men också i form av kärlek, svek och njutning. Omslaget till Liemannen är förresten skapat av den grymma Kristina Bergkvist. Boken kommer att finnas för köp och nedladdning i nätbokhandeln inom några dagar! Håll utkik!

Jag ger ut Liemannen via Type & Tell, precis som jag gjorde med min debutroman Tunneln i slutet av ljuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s