Nu är boken släppt!

Det är inte vilken måndag som helst. Det är dagen då min debut, Tunneln i slutet av ljuset, släpps. Nu går den att köpa – nu går den att läsa – nu går den att gilla – nu går den att hata.

Tunneln i slutet av ljuset är en speciell skapelse för mig. Jag har svårt att greppa det faktum att den är färdig, tryckt, och tillgänglig för allmänheten. Det har att göra med processen bakom boken; berättelsen om hur den kom till.

Jag började skriva den text som till slut blev boken för ungefär tre och ett halvt år sedan. Det var en tung period, mentalt. Jag sov dåligt; hade mycket ångest, drömde ständiga mardrömmar. Jag ville bara att ångesten skulle försvinna.

Lugnet är en synvilla. Men nu är boken här!

Lugnet är en synvilla. Men nu är boken här!

Till slut hittade jag ett sätt. När jag inte kunde sova gick jag helt enkelt och satte mig vid datorn och började skriva. Att skriva blev ett sätt för mig att ignorera – och ta mig förbi – de där jobbiga nätterna. Jag utgick från mitt eget mörker och skruvade så många varv jag bara kunde; hittade på en story om en man som drevs till vansinnets rand. Det blev början av en text. Texten utvecklades. Den blev en bok. Och nu är den boken här.

Skrivandet har betytt oerhört mycket för mig, precis som läsandet. Texter ger oss en värld att fly in i, och det är vad som gör dem så fantastiska. Jag hoppas att alla någon gång får upptäcka den känslan – och jag vet att jag har många vänner som definitivt gjort det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s