Att få läsa sin egen bok

Tunneln i slutet av ljuset släpps på måndag. Igår var jag och hämtade det första exemplaret hos Type & Tell på Sveavägen. Att äntligen få läsa sin egen bok i tryckt format är en smått surrealistisk känsla.

tunneln_framsidaDet snurrar när jag ligger på rygg i sängen och läser min egen bok. Blandade känslor präglar läsningen; var tredje minut tycker jag att det är skitbra. Var tredje minut tycker jag att det är värdelöst. Tiden däremellan är jag likgiltig.

Min största rädsla när jag läser är den kring eventuella missar i texten. När jag valde att självpublicera innebar det ett antal kostnader; jag valde att investera i ett snyggt omslag och en erfaren redaktör (som också gjorde ett jäkligt bra jobb med texten). Korrekturläsningen, den allra sista touchen, gjorde jag själv.

”Du kan väl inte korrekturläsa din egen text?” undrar någon. Och så är det nog. Jag har missat små detaljer på ett par ställen, men inget som stör läsupplevelsen. Jag har räknat till åtta eller nio småfel på 280 sidor. En punkt här, ett saknat mellanslag där. Helt okej. Någon kommer säkert att räkna till fler; men vi måste alla göra våra egna prioriteringar.

Alltså läser jag boken med en kluven känsla. Och på måndag släpps den. Processen innan Tunneln i slutet av ljuset nu släpps har varit ett par år lång. Jag började skriva på den för kanske tre år sedan, och nu när den släpps har jag en uppföljare (eller, snarare, en spegling) färdigskriven. Var den hamnar är oklart just nu; flera förlag läser.

I helgen ligger min bok på Adlibris startsida. Så vibbarna är goda. Jag hoppas det fortsätter på den vägen.

Köp min bok hos Adlibris!

Besök Type & Tells för att lära dig mer om självpublicering!

2 thoughts on “Att få läsa sin egen bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s