Vad har hänt med min koncentrationsförmåga?

Jag har aldrig haft problem med att läsa ut böcker. Jag älskar att läsa ut böcker! Jag har heller aldrig haft problem med att ha flera böcker igång samtidigt. Åtminstone inte förrän de senaste två månaderna.

Det som hänt är att jag har svårt att fokusera på att läsa ut en bok. Det spelar ingen roll om boken är skitbra, jag kommer inte igenom den. Frustrationen vet inga gränser.

Visst, tänker du: ”Då är ju böckerna inte tillräckligt bra!”, men så enkelt är det inte. Jag har påbörjat flera riktigt bra böcker. Böcker som jag VILL läsa ut, som jag kan längta efter att få läsa ut. Men något händer.

Tio minuter efter att jag börjat läsa känner jag en lömsk trötthet komma smygande och sakta men säkert lockar andra saker mer än boken jag läser. Saker som att sluta ögonen och ta en tupplur, eller att gå och se på film, att leka med barnen, att spela TV-spel.

Det går säkert över. Men för en person som är van vid att avhandla böcker tämligen snabbt är det väldigt frustrerande. Och nu fick jag skriva av mig kring detta i-landsproblem. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s