Recension: Margee Kerr – Scream

Vad skrämmer skiten ur dig – och varför? Den döda zonen läser och fascineras av Margee Kerr’s bok Scream: Chilling Adventures in the Science of Fear, en studie i hur rädsla fungerar. Varför söker vi upp rädslan – och vad gör den med oss?

Jag älskar berg-och-dalbanor, skriker fortfarande som en skrämd tonåring när det går brant utför. Jag hatar höjder, mitt värsta minne är från när jag åkte hissen upp i Eiffeltornet. Jag hatar rysarfilmer eftersom de ger mig kramp i själen.

screamMargee Kerr har alltid fascinerats av rädslan och vad den gör med oss människor. I Scream: Chilling Adventures in the Science of Fear, tar hon med läsaren på en resa in i rädslans värld. Varför blir vi rädda, hur reagerar vi, vad händer i vår hjärna? Hur kommer det sig att vissa söker kickar, men andra undviker dem?

För att berätta om, eller möjligen söka upp, rädslans sanna natur ger sig Kerr ut på en resa som tar henne runt jorden. Hon besöker platser som alla, var och en, beskrivs som skrämmande; världens brantaste berg-och-dal-bana i Tokyo, ett övergivet fängelse i amerikanska södern, ett spökhus i Colombia. Hon klättrar ut på CN Tower i Toronto för att möta höjdrädslan och besöker Aokigahara i Japan, en skog känd för att så många begår självmord där.

Så vad hittar hon under sin resa? Berättelsen är både fascinerande och spännande. Margee Kerr berättar om människans hjärna, instinkter och vetenskapen kring rädsla på ett sätt som blir lättförståeligt – och medryckande.

För mig – som fascineras av saker som skräms – är det en väldigt stark och bra läsupplevelse; jag spenderar flera timmar på Youtube och Google efter att jag läst ut boken, ett betyg så gott som något. Rekommenderad läsning!

Köp boken!

Fotnot: Inom några dagar kommer Den döda zonen att publicera en intervju med Margee Kerr!

1 thought on “Recension: Margee Kerr – Scream

  1. Ping: Den döda zonen intervjuar: Margee Kerr | Den döda zonen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s