Recension: Jens Lapidus – VIP-rummet

En snabb, medryckande och tempofylld spänningsroman; Den döda zonen har läst Jens Lapidus VIP-rummet och känner sig trygg i den värld som erbjuds.

Teddy: Kåkfarare, nysläppt, släpandes ett emotionellt och socialt bagage han inte kan göra sig av med. Emelie: Ambitiös, duktig och välordnad. Blivande advokat.

vip-rummetNär en stekare vid namn Philip försvinner är det Teddy och Emelie, ett minst sagt udda par, som enas i jakten. De båda anlitas av advokatfirman Leijon; Teddy för att han mer eller mindre tvingas, Emelie för att hon vill uppåt i hierarkin på advokatbyrån.

Jakten på kidnapparna – och sanningen – tar Teddy och Emelie tvärs igenom Stockholms och Södertäljes undre värld. Gänguppgörelser, ont blod, korruption och fartblindhet – ingredienserna för VIP-rummet är ett smörgåsbord av dåliga idéer med potentiellt hemska konsekvenser.

Så vad har egentligen hänt Philip, och varför hör han plötsligt av sig och vill ha en stor summa pengar insatta på sitt konto?

VIP-rummet är en rapp och spännande berättelse från den mörka zon i samhället som Jens Lapidus behärskar som bäst: skugglandet mellan överklass och organiserad brottslighet. En värld där löften måste hållas, hedern är viktig och respekt och pengar en förutsättning för dialog.

Lapidus stil är lätt att känna igen från hans tidigare böcker. Stundtals är VIP-rummet en fröjd att läsa, med bladvändarkvalitéer ur den högsta skolan. Stundtals tappar den i tempo en aning, vilket drar ner helhetsintrycket en smula. Som så många andra spänningsromaner skulle den tjäna på att skäras ner 50-100 sidor.

Men faktum kvarstår: Jens Lapidus är en av de absolut främsta spänningsförfattarna i Sverige, få kan matcha den intensitet han jobbar upp när det blir som mest frenetiskt.

Köp boken som pocket!

1 thought on “Recension: Jens Lapidus – VIP-rummet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s