Flynn är fantastisk

Så jag tog upp Dark Places för att läsa den.

Av oklar anledning trodde jag att jag läst den, men det måste ha varit i ett sinnesförvirrat ögonblick som jag fick för mig en sådan sak. Om jag läst den förut skulle jag komma ihåg det. Det inser jag nu.

Gillian Flynn är fantastisk. Sjukt hypead, naturligtvis. Uppmärksamheten kring Gone Girl, som blev hennes breda genombrott i Sverige, var massiv. Modernista har onekligen gjort ett bra kap när man signade kontrakt på Flynns spänningsromaner.

När jag läser Dark Places slås jag gång på gång av hur välberättad historien är. Jag blir imponerad, för det är inte bara i spänningsmomentet som Flynn är mästerlig, utan i varenda jävla aspekt av berättelsen. Språket, storyn, karaktärerna, drivet, ovissheten, mörkret. Jag försöker men ser inga brister i Dark Places. Med Gone Girl kunde jag ju faktiskt klaga på att boken var för tjock och inledningen lite trög.

På måndag får jag en ny bokleverans. Och i den ligger Sharp Objects. Jag längtar redan.

2 thoughts on “Flynn är fantastisk

 1. Ellen

  Jag har läst både Gone Girl och Mörka platser men jag tror faktiskt jag har blivit alldeles för färgad av hypen kring Gillian Flynn. Jag läste förts Mörka platser och tyckte att den var bra, inget mer inget mindre. Sedan blev det Gone Girl och där blev jag grymt besviken.
  Ändå tänker jag beställa hem Vassa föremål… 😉

  Svara
  1. hier0nymus Inläggets författare

   Ja, det kan vara svårt ibland när nåt blir så himla hypeat. Men för min del så blev jag positivt överraskad… men det är å andra sidan precis den typen av böcker jag älskar. Lite mörker, lite mystik, nån som försvinner, osv 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s