Mental notering: I oktober släpps Victus

Detta inlägg är lika mycket mental notering som uppmaning till andra.

Under oktober månad släpps den engelska utgåvan av Albert Sanchez Piñols senaste roman, Victus. Boken är en katalansk historiebeskrivning, en berättelse om Barcelona. Och jag förutspår fantastisk läsning (okej, jag gör mig själv rätt mottaglig för besvikelse här).

Katalanske Sanchez Piñol (f.1965) är en av de mest fantasieggande och kreativa författare jag läst, de tidigare verken Cold skin och Pandora in the Congo tillhör mina absoluta favoriter när jag blickar bakåt i läsbackspegeln. Han skriver på katalanska och därför brukar det dröja en stund innan böckerna dyker upp på engelska. Mig veterligen är Cold skin den enda av hans böcker som översatts till svenska, när Natur och Kultur för ett antal år sedan gav ut den under namnet Kall hud.

Men. Alltså: Oktober. Victus. Köpa.

Albert Sanchez Piñol kommer även till Bokmässan i Göteborg i år, då han i enlighet med temat ”Röster från Katalonien” är inbjuden till samtal om staden Barcelona.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s