Att närma sig slutet av berättelsen

Mitt liv är skrivhysteri.
Mitt liv är skrivkaos, kreativa flöden, bristen på kreativa flöden.
Mitt liv består av tvivel / på mig själv / på min text,
Mitt liv är förhoppningar, nedtonade förväntningar och strukturella funderingar.

När är jag klar? Är jag klar? Blir man klar / jag vill ha svar.

Min berättelse, den jag suttit med det senaste året, börjar närma sig en osynlig mållinje. Osynlig eftersom jag inte vet om den är där, inte kan bestämma mig för om den faktiskt existerar. Vissa dagar ja, andra dagar nej. De flesta dagar kanske. Jag vill ha målsökning, vara målsökande. Blir man någonsin helt klar med en text, kan man någonsin känna att det inte finns mer att göra, att inget kan bli bättre? Jag vet inte, eftersom jag aldrig skrivit något längre än 30 sidor förut.

Kampen mot språket är ständig. Omständlig. Jag läser så mycket böcker – både bra och dåliga – har så många olika bilder av vad jag själv vill skriva, undvika, vaccinera mig mot. Ibland lindar jag in min egen hjärna i problemställningar, knyter olösbara knutar. Jag läser något, skriker i min egen skalle att ”Sådär vill jag också skriva!”, känner euforin sätta in, men när jag slår mig ner och skriver är allt som bortblåst / frustrationen är kvar. Då skriker jag helt andra ord i min skalle.

Balans. 

Jag letar efter balans i det jag skriver, i språket. Vad är det jag vill? Att många ska läsa – eller att de som läser verkligen tycker om det jag skrivit? Kan man kombinera båda delar? Hur långt från mainstream kan man gå om man vill att någon ska läsa? Borde inte fler vilja läsa om det inte var mainstream? Var går gränsen / gränserna?

Frågor. Alltid frågor, aldrig sinande frågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s