I mitten av ett stiltje

Det har varit påsk, en högtid som – ja, vad?
Firas? Inte –
Eller mycket.

Stiltje om dagarna, men mycket i hjärnan, mycket som händer – bra, dåligt – jobbigt, krävande. Mycket tacksamhet, mycket oro – en del läsning.

Världsbokdagen.
Jag har läst, idag, eller –
Jag läser ju varje dag, eller –
Okej, jag försöker.

För någon månad sedan nämndes namnet Boston Teran för mig. Jag hade orerat om hur mycket jag älskar David Peace, och om hur bokvärlden saknar tillräckligt mörker. Någon, eller några, nämnde då boken God is a Bullet av just Boston Teran.

Så nu läser jag den, och jag inser att nej – bokvärlden saknar inte mörker. Bokvärlden har massor av mörker, det gäller bara att hitta det. Teran (som för övrigt är en pseudonym) rotar in sig i det djupaste av onda i en bok som är svår att lägga ifrån sig.

Alltså, jag läser. Men hinner inte läsa –
Så jag tänker på att läsa. Men hinner inte tänka –
Men orden är ändå där, någonstans. Och de hittar tillbaka till mig när jag som mest anar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s