Recension: Anders de la Motte – MemoRandom

Det är lika bra att etablera det direkt: Tempot är högt uppskruvat. Anders de la Mottes MemoRandom är en thriller som utspelar sig i Stockholms övre och undre värld. Berättelsen har ett stundtals furiöst tempo, det är cliffhangerläsning, adrenalinpumpande kurvtagningar och dramatik på nästan varje sida.

Och det funkar. För det mesta.
Ibland sladdar det till, spårar åt sidan, riskerar att falla ur ramen. Men riktningen styrs alltid upp igen, farten återupptas. Riktningen: Framåt. Alltid framåt.

memorandomMöt David Sarac: polisman, informatörshanterare. Mästare i den delikata konsten att hantera organiserade brottslingar och deras information. Efter en olycka skadas han allvarligt och tappar minnet. Små bitar, fragment, av minnesbilder – ord, meningar, bilder – återvänder till hans sinne, men strukturen lyser med sin frånvaro.

Samtidigt går det upp för honom att den information han söker i sitt suddiga inre är av värde för många andra. Pusslet i hans hjärna är nyckeln till något större, med inblandning i hierarkier som inte drar sig för något i sin ambition att komma åt, eller undanhålla, sanningen.

Anders de la Motte är ett bekant namn i spänningsgenren. Sitt genombrott fick han med Geim-trilogin och MemoRandom är starten på en ny serie. Det står bortom alla tvivel att de la Motte kan komponera en intressant och fängslande historia. Språket är rappt, okomplicerat och medryckande – den filmiska känslan påtaglig.

Ibland kränger det lite mycket av den höga farten. Ibland drar det iväg för snabbt. Ibland tappar man tråden, vilket gör att den rätta udden går förlorad. Men som helhet är MemoRandom ett säkert tips för den som gillar thrillers – läsaren bjuds på adrenalinpumpande läsning från start till mål.

Köp boken: Adlibris, Bokus

2 thoughts on “Recension: Anders de la Motte – MemoRandom

  1. Ping: “Memorandom”, di Anders de la Motte | Nordic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s