Att byta skepnad

Jag skriver en del, men inte så mycket som jag önskar.
Jag skriver en del, men inte alltid så bra som jag hoppas.

Det är lättast att skriva när man är i zonen. Alla har olika zoner, olika känslor. Min skrivzon är en obekväm zon. Jag skriver bättre när jag är obekväm i sinnet än när jag känner mig harmonisk och tillbakalutad. Det måste finnas en frenesi eller taggighet i min hjärna för att det ska bli bra. Jag vill inte skriva ord befriade från känslor. Men känslor för vem? Den som läser eller den som skriver?

Det är inte det sundaste att skriva bäst med lagom ångestfyllt sinne. I perioder när man mår bra blir kreativiteten lidande. I perioder när man mår sämre hittas orden oftare men sinnesstämningen är inte så kul. Det är en svår balans. Omöjlig? När passar det egentligen att byta skepnad till skrivaren, när fungerar det smärtfritt?

Hur och när skriver ni bäst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s