Lihammer och Mo

Jag sitter i ett dilemma; eller två. Dels går min läsning långsamt – och dels läser jag två böcker samtidigt. Detta i sig är inget ovanligt för mig, men känslan är stressig eftersom jag har lust att läsa båda böckerna. Samtidigt. Nu. Inte sen.

Johanna Mo skriver en kriminalroman om fanatism, död och manipulation – mycket är lovande i Vänd om och var stilla. Förutom att boken faller in lite i de typiska svenska synderna: relationsproblemen. Nu är relationsproblem per definition inget problem – bara hos mig. Är jag känslokall, en psykopat? Saknar jag empati? Jag kan helt enkelt tycka att det i svensk kriminallitteratur blir lite väl mycket relationer.

Anna Lihammers Medan mörkret faller är en mörk historia där handlingen kickar igång med ett mord i en likkällare på en vetenskaplig institution. Det är fascinerande, det är trettiotal och obehagligt rastänkande. Och jag vill framåt, läsa.

Så, dilemmat. Dubbelläsning, dubbelspänning, dubbeldeckare. Två trevliga bekantskaper – men alldeles för lite tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s