Kallentoft + Lutteman = sant

Nås av nyheten att Mons Kallentoft och Markus Lutteman gör gemensam sak och skriver en romanserie: ”Herkulesserien”. Serien ska, enligt TT, ha en ”antihjälte” i huvudrollen – och eftersom jag har en svaghet för just antihjältar (varför?) tycker jag det låter spännande.

Kombinationen Kallentoft och Lutteman låter intressant. Båda är erfarna inom sina respektive områden, Kallentoft är välbekant deckarfantom och Lutteman har skrivit ett par riktigt läsvärda reportageböcker. Båda har mål i mun, driv i pennan och en känsla för vad som funkar respektive inte. Möjligheterna finns där.

För Kallentoft känns det som ett bra steg. Jag har flera gånger utstött missnöjda läten när författare stannar för länge i sina serier; inte utmanar sig själva, inte bejakar kreativiteten. Därför är det ett sundhetstecken med ny serie. Undertecknad ser fram emot att få läsa. Vad tycker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s