Marvel Noir: Daredevil

marvel-noir-daredevilcageiron-manJag känner ett behov av att kärleksbomba ett fantastiskt fynd: Marvel Noir. Ett av mina senaste köp innan julhelgerna var Marvel Noir: Daredevil/Cage/Iron Man , som är en samlingsvolym för samtliga tre serier.

Eftersom min lästid varit begränsad på sistone har detta varit en gudagåva – läsning som har naturliga pauser efter varje tidningsnummer. Då ska jag också tillägga att jag normalt sett inte tycker om Daredevil – åtminstone har det varit så fram tills nu.

Men nu är jag kär. Jo, men ja, men jo jag är nog kär. För det är så bra, så snyggt, så mörkt att jag bara måste bli förälskad, betagen och förlorad.

Marvel Noir är precis vad det låter som – Marvelserier med mycket starkt noir-tema både i text och bild. Det är inte bara snyggt illustrerat – även storylinen är riktigt bra. Eftersom jag läst väldigt mycket Marvel i mina dagar är detta fantastiskt – ofta står nämligen superhjältegenren och stampar; men icke nu.

Så – har du minsta intresse av Marvel, noirgenren, seriealbum, illustrationer eller superhjältar så har jag egentligen bara ett råd: Köp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s