Skrivkramp eller skrivkamp?

Jag är inne i en väldigt kreativ period vad gäller mitt skrivande. Ändå kämpar jag. Har massor av uppslag som bubblar i hjärnan, och många av dem lyckas jag skriva ner innan de passerat mina sinnen och minnen för alltid.

Men det kreativa tänkandet är ändå ett problem – om än ett lyxproblem.

Med så många intressanta trådar att spinna vidare på är det svårt att få fokus i skrivandet, svårt att komma framåt. Mitt skrivande just nu består i två saker. Dels ett så kallat ”romanprojekt”, men även ett så kallat ”novellprojekt”. Egentligen är min avsikt att skriva på romanprojektet först och främst, men på sistone har jag hamnat i någon slags kreativt skrivareufori i novellernas värld – vilket frustrerar mig eftersom jag vet att det är det andra projektet jag borde fokusera på. Eller? Det känns ju fel att inte ta vara på kreativa rusher.

Jag är rädd för att drabbas av någon slags skrivkramp i mitt romanprojekt om jag inte känner att jag gör framsteg. Hur gör ni andra som skriver? Har ni paralella projekt – och vad gör ni när ett projekt som inte är prioriterat pockar på uppmärksamhet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s