Howey, Flynn och Peace

Av någon outgrundlig anledning har jag börjat läsa tre böcker ungefär samtidigt. Först började jag att läsa Wool av Hugh Howey; en dystopisk berättelse om när mänskligheten bor i en underjordisk silo; men börjar ifrågasätta tillvaron. Bra, fängslande, spännande – även om jag har lite svårt för klistermärket på bokens framsida: ”The next Hunger Games!”, något som nästan ger mig en allergisk reaktion.

Därefter började jag läsa Mörka platser av Gillian Flynn. Känns psykologiskt, skarpt. Och jag vill absolut läsa mer. Men sedan började jag läsa Occupied City av David Peace och fastnade även i den; Peace får mig att dra efter andan, drabbas av yrsel och en svårhanterlig känsla av perfektion. Där står jag idag, och stirrar, på tre böcker. Läser lite här, lite där. Och känner hur jag slits itu av min läsvilja.

Men vilken tur, då – det är ju jultider nu. När annars ska man få tid över till att läsa? Svar: Aldrig. Så nu jäklar. Mitt mål är att läsa ut minst två av dessa tre böcker innan min ledighet är över. Återstår att se hur det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s