”Överraskande fascinerande”

Ordningen upprätthålls alltid. Oavsett. Utan pardon.

Se där, kontentan av de 23 grafiska novelletter som samlats i albumet Ordningen upprätthålls alltid, något så coolt som en illustrerad deckare – skriven av Pär Thörn och illustrerad av en uppsjö skickliga serietecknare.

ordningen-uppratthalls-alltidTemat – den upprätthållna ordningen, förs fram på olika sätt. Alltid med döden som gemensam nämnare; döden, den oundvikliga, smärtsamma, plötsliga eller långsamma – men alltid slutliga. Döden; som kommer i många skepnader, levereras på olika sätt: gift, dränkning, pistolskott. Allt smälter samman i en orgie av död – en riktigt trevlig sådan.

Sparsam text, livfulla illustrationer – kombinationen blir överraskande fascinerande. Som läsare är det svårt att inte hänföras. Den sparsmakade texten fungerar väl med illustrationerna – på förhand befarade jag att de många olika serietecknarna skulle medföra ett rörigt, otydligt, resultat – men det visar sig vara helt fel. Istället är mångfalden av stilar en styrka som gör mig nyfiken på nästa del – nästa dos av döden.

Ordningen upprätthålls alltid är ett spännande projekt, fullt av stilsäker död. Det är en fascinerande läsupplevelse som hetsar mig att ropa efter mer. Visst är några av novelletterna svagare än andra, men eftersom längden varierar mellan 2-6 sidor gör det inget. Höjdpunkterna är nämligen desto fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s