Jag googlar: Adrenalinpumpande

Ett av mina absoluta favorituttryck för att beskriva en bok är Adrenalinpumpande. Det finns få uttryck som säger så mycket om en bok som just det ordet, och jag har använt det många gånger för att sälja in en bok. Dessutom har jag för mig att det är många, många fler än jag själv som använder ordet – ofta. Så jag googlar.

Antal resultat: 25,100

Överraskande nog innehas inte söklistans förstaplats av en boksida, utan av en blogg som refererar till Borås Djurpark (!). Hög överraskningsfaktor i det resultatet; Adrenalinpumpande är inte direkt det första ord jag skulle associera med djurparken.

Första bokresultatet?
Sidan 14. Jag upprepar – sidan 14. Och det är inte en thriller utan en true story.

Detta får mig att dra en gigantisk slutsats: Det är bara jag som älskar uttrycket adrenalinpumpande. Och min illusion om att det är en vanlig beskrivning av böcker i genren deckare och thrillers får sig en rejäl törn.

Justerar man sökningen till +adrenalinpumpande +bok blir resultatet strax över 5,000 träffar. Men redan på sjätte plats hittar jag… min egen blogg. Och visst är det ett ökat antal bokrelaterade söksvar, men inte översvallande.

Kontentan: Jag får fortsätta använda uttrycket i min ensamhet.

”Det är en adrenalinpumpande thriller, en jakt på dolda sanningar där svaren bara ger fler frågor”, och så vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s