Recension: Thomas Engström – Väster om friheten

”En kompakt och välbalanserad thriller”

vaster-om-frihetenOlika böcker triggar olika impulser. Jag kommer på mig själv när jag läser Väster om friheten: jag vill åka till Berlin.

Berlin. Ludwig Lichts hemmaplan. Licht, som inte söker händelsernas centrum, men som råkar hamna där ändå. Han är ex-Stasi, ex-CIA, ex-det-mesta, men ändå inte. För det är inte så lätt att lägga det förflutna bakom sig.

Så när hans gamla CIA-kontakt hör av sig med ett rutinmässigt uppdrag kan han inte tacka nej. Han behöver pengarna, är skuldsatt, hotad, vilse i tillvaron. Uppdraget blir något att göra, en tillfällig lösning, snabba pengar. Vad kan gå fel?

Väster om friheten är en kompakt och välbalanserad thriller. En berättelse med sina absoluta styrkor i uttryckssättet. I språket, miljöbeskrivningarna, dialogerna; många gånger humoristiska, alltid skarpa. Och framför allt i huvudpersonen Licht, en charmigt egensinnig och hopplös karaktär, helt bortom räddning.

Det är en bok med relevans gentemot omvärlden som den ser ut just nu, med informationsläckor, internationella samarbeten och dolda agendor. En thriller som i många avseenden är uppbyggd enligt mallen, men som med sina styrkor sticker ut och är både underhållande och spännande.

Relaterad läsning: Intervju med Thomas Engström

Köp boken: Bokus, Adlibris

2 thoughts on “Recension: Thomas Engström – Väster om friheten

  1. Ping: Väster om friheten av Thomas Engström | Lottens Bokblogg

  2. Ping: Väster om friheten av Thomas Engström | Johannas deckarhörna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s