En filmatisering att se fram emot – Paranoia

Joseph Finder är ett författarskap få i Sverige upptäckt. Genren Corporate thrillers har inte direkt rosat marknaden de senaste åren, och svenska läsare har inte köat för att läsa översatta thrillers de senaste fem åren, över huvud taget. Lägg till detta att förlag kan arbeta mer eller mindre bra med författarskap, exempelvis med omslag och dylikt, och ekvationen blir hur som helst att en del högklassiga författare helt enkelt inte upptäcks; budskapet kommer inte igenom bruset, det skriks inte tillräckligt högt, det recenseras inte tillräckligt, och så vidare.

Syns man inte, finns man inte.

Joseph Finder är ett författarskap jag rekommenderar alla dagar i veckan. Även måndagar. Söker man thrillers med en edge som få matchar, så ska man läsa Finder – så enkelt är det. Försök sluta läsa. Försök.

Och – nu till poängen. Snart kommer en filmatisering jag ser fram emot. Paranoia, enligt mig en av Finders bästa böcker, har blivit film. I början av september går den upp på biodukarna. Och med namn som Harrison Ford och Gary Oldman gör det inte direkt att mitt blir inte mitt tålamod bättre. Det ska bli intressant att se om man lyckas överföra spänningen till vita duken. Det kan vara lite si och så med det.

Som alltid, läs gärna boken innan filmen kommer. Köp på Adlibris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s