J.K. Rowling, nya deckarsläpp och överflödets förbannelse

Robert Galbraith, eller J.K. Rowling som vi mer känner henne, har alltså skrivit en deckare. En deckare som gått mig – och många andra – helt förbi. Recensionerna var positiva när boken utkom, så nu lär försäljningssiffrorna (som var blygsamma) rusa i höjden. Ska jag läsa? Tveksamt. Det finns redan för mycket annat jag vill läsa.

Överflödets förbannelse, var det.

Vårens och sommarens deckarutgivning har varit bra; både nya titlar och pocketutgivningen. Bland de nya titlarna finns mycket jag vill bekanta mig med. Alex Marwood, Cathi Unsworth, Liselotte Roll, David Bergman. För att nämna några. Dessutom är jag nyfiken på den nya serien Svenska Mord – Djävulen hjälpte mig, av Caroline Eriksson, verkar intressant. Den stora trenden för våren, men framför allt inför hösten, verkar annars vara thrillers. Har en ny thrillervåg påbörjats? Inte mig emot. Men det vill till att det är kvalitet, annars kommer trenden att dö ut lika snabbt som den dykt upp.

Jag är annars mest peppad av Modernistas fortsatt riktigt starka deckarsatsning. Jag hoppas att den bär, inte brister, och att deckarläsare i landet har fått upp ögonen. Det är tufft att ge ut utländska spänningsromaner, man tar alltid en risk. Därför är det alltid fint när man ser förlag som vågar satsa – och som dessutom verkar ha bra fingertoppskänsla gällande kvalitet.

Mer utländska deckare åt folket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s